top of page
  • Guldinfo.com

Guld till pengar

Är din smyckeskrin full av onödiga eller till och med trasiga smycken? Finns det några guldsmycken bland dem? Finns det några stämplar på guldinnehållet som indikerar guldinnehållet? Om du svarade ja på frågorna bör du definitivt lägga ut dina gamla smycken till försäljning och förvandla smyckena till pengar. Att förvandla guldsmycken till pengar är väldigt enkelt. Du kan antingen marschera direkt till närmaste juvelerare eller alternativt beställa ett guldskal från ett företag som köper skrotguld. Nästan alla juvelerare köper skrotguld. Priset du betalar för guld kan dock variera mycket beroende på stenfotsrörelsen. Å andra sidan är det lättare att jämföra priserna som erbjuds av guldköpare på nätet, och på grund av hård konkurrens erbjuder de flesta köpare av skrotguld på nätet ett högt pris för skrotguld. Du bör läsa vår guldförsäljarguide innan du förvandlar dina smycken till pengar!

När ska man sälja gamla smycken till pengar?


  • När smycken är guld

  • När smycket är trasigt eller udda

  • När smycken inte har något andrahandsvärde som sådana, till exempel en förlovningsring

Skrotguld är också nu ett eftertraktat föremål och att köpa och sälja guld är en stor affär. Om onödiga eller trasiga guldsmycken hänger i dammiga smyckeskrin och det är säkert att de inte längre kommer att användas kan det vara bra att sälja dem till guldbutiker som betalar även stora summor pengar även om smyckena är i behov av reparera. Att reparera ett smycke kostar ofta mer än vad som är ekonomiskt lönsamt, och du kan tjäna mer pengar på en vara genom att sälja den trasig. Skadade smycken smälts ner och görs till nya smycken.


När ska smycken inte säljas som skrotguld?


  • När smycken har mer värde som sådana, till exempel ett designsmycke av en känd designer

  • När ädelstenar har fastnat i dina smycken kan du inte få bort dem intakt.

Självklart, om ett trasigt smycke är väldigt viktigt med tanke på känslomässigt värde, ska det inte säljas som skrotguld, för när det väl är smält kan det inte längre lämnas tillbaka, som om det säljs till en pantbank. Men när man säljer smycken för återförsäljning måste de vara felfria för att få ett bra värde för det.


Hur mycket tjänar man med gamla smycken?


Hur mycket pengar du får för guldsmycken beror på två faktorer, guldföremålets vikt och föremålets guldinnehåll. Guldhalten är lättast att kontrollera på guldstämplar. Alla smycken som innehåller guld bör ha guldetiketter som anger innehållet. I artikeln om priset på skrotguld har vi med belysande exempel berättat vilka summor som betalas för guldföremål.


Tips för att sälja gamla smycken


Precis som på loppisar verkar guldköpande företag nu via internet. Detta sparar pengar för både köparen och säljaren av guld. Köparen av guldet behöver inte betala för att hyra affärslokalen utan kunderna skickar sina föremål till företaget per post för utvärdering. Kuvertet är försäkrat, så föremålen är säkra under hela försändelsen tills de är utvärderade och en betalningsuppskattning lämnas, varefter kunden får beloppet på sitt konto. Som ett sätt att tjäna pengar är att sälja guld ett mycket bekvämt, snabbt och tidsparande sätt. Onödiga föremål kan bekvämt skickas i ett försäkrat kuvert genom att beställa kuvertet gratis och vid hemkomst ta det till närmaste postkontor där det kommer för bedömning inom ett par dagar. Betalningen görs också snabbt till kundens konto, så detta är mycket ansträngning när det gäller att tjäna pengar. Kunden behöver inte springa runt i byarna i olika butiker och fråga efter prisuppskattningar på smyckena utan hela processen sköts snabbt och kostnadsfritt per post.


LänktipsarComments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2 Post
bottom of page